Oglądasz wypowiedzi znalezione dla hasła: mieszałki do ciasta





Temat: Wyłącznik bezpieczeństwa stop-wyłączenie

są to mieszalniki do ciasta i może dojść do wypadku poprzez wkręcenie ubrań pracowników w części ruchome tych urządzeń.
Od tego są osłony części ruchomych. Jak ich nie ma ,to trzeba je założyć.Jednocześnie przy rozpracowywaniu koncepcji sterowania tych mieszalników należy zastosować wyłącznik krańcowy zamknięcia osłony aby załączenie mieszadła było możliwe dopiero po zamknięciu osłony.




Temat: Sprzedam Pizzerię
Sprzedam Pizzerię w krakowie w okolicach Woli Duchackiej.
Lokal 60m2, całkowicie wyposaziny pod pizzerie, stoliki, krzesła, bar. Kuchnia--> piec do pizzy, lodówka, mieszałka do ciasta, sprzęt włoski nie zniszczony.
Telefon stacjonarny w lokalu dość mocno rozreklamowany jezeli chodzi o dowóz pizzy.
Proszę o kontakt w godzinach 10-18 na numer telefonu 508 962 299





Temat: Wyłącznik bezpieczeństwa stop-wyłączenie
Maszyny nie posiadają żadnych zabezpieczeń ta piekarnia ma zmienioną całą instalację tylko trzy stare maszyny mają być włączone do ruchu tylko, że one nie posiadają żadnego wyłącznika STOP i nie mają żadnego sterowania. A moc tych silników wynosi 7,5kW. Jeśli chodzi o zabezpieczenia PE to ja się tym zajmę tylko osoba z BHP przedstawiła właścicielowi warunki, że te maszyny muszą mieć wyłączniki STOP, ponieważ są to mieszalniki do ciasta i może dojść do wypadku poprzez wkręcenie ubrań pracowników w części ruchome tych urządzeń.



Temat: Fiskus traci koronny argument do podwyżki akcyzy na olej opałowy.



A generalnie to patologią jest rozróżnienie stawki akcyzy na ten sam produkt
w zależności od tego, do czego ma być użyty. Generalnie sama akcyza to jakiś
chory wymysł podatkomaniaka...


każdego podatku. Vide: betonarki jako mieszalniki pasz, kalesony na
faceta metr-osiemdziesiąt jako śpioszki, 63-procentowa wóda jako
polewa do ciast itp. :-)



Temat: Maszyny i urządzenia własnoręcznie wykonane.
Witam
Do kol. marcin714
Proszę bzdetów nie pisać!!!

Znamy kolegi stanowisko dotyczące dyrektyw unijnych, norm sharmonizowanych, deklaracji zgodności CE i rozporządzeń opartych na dyrektywach.

Na tego typu forum zawodowym nie wypada nawoływać do anarchii, oraz do nieprzestrzegania prawa.

Nawet produkcja jednostkowa urządzenia na użytek własny zakładu, musi spełniać odpowiednie przepisy i normy i być zakończona stosownymi badaniami i deklaracją zgodności CE.

To, że ktoś po kilku latach jeszcze nie widzi, że jesteśmy w UNII jest nie do
przyjęcia, panie inżynierze.

Zapraszam do poczytania ze strony PIP:
http://www.wroclaw.oip.pl/z_dzialalnosc ... 09/001.php

Inspektorzy pracy OIP Wrocław skontrolowali w 2008 roku 46 zakładów cukierniczych, w większości małych podmiotów gospodarczych (ponad 64% zatrudniało do 20 pracowników).
Najczęstsze nieprawidłowości w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy stwierdzone w czasie kontroli dotyczyły między innymi:
eksploatacji maszyn i urządzeń, głównie mieszałek do ciasta, ubijaczek cukierniczych, przesiewaczy do mąki, nieposiadających urządzeń ochronnych, osłon na ruchome części maszyn stykających się bezpośrednio z przerabianym surowcem a mogących powodować wypadki, niespełniających wymagań zasadniczych, w tym brak deklaracji zgodności, brak znaku CE, brak urządzeń do całkowitego lub awaryjnego zatrzymania, brak instrukcji użytkowania, instrukcji obsługi bhp;

(.....)
Inspektorzy pracy wydali 739 decyzji, w tym 314 decyzji ustnych, 250 decyzjom dotyczącym 1046 pracowników nadano rygor natychmiastowej wykonalności, nałożono 22 mandaty karne za wykroczenia przeciwko prawom pracownika, ponadto udzielono 220 porad prawnych, 310 porad technicznych oraz 90 porad dotyczących legalności zatrudnienia.
W związku z dużą liczbą stwierdzonych nieprawidłowości, kontrole w zakładach cukierniczych będą prowadzone systematycznie.

Tak się zakończyły sprawy samoróbek w UNII!!!

STANCA



Temat: W czym napisac www ?


Witam.


Reasumujac:
1. masz do zrobienia niewielki serwis za to z wieloma funkcjami
2. nie masz pojecia o platformie na ktorej ma stanac
3. nie masz pojecia o HTML
4. nie masz pojecia o technologiach server-side
5. czujesz "niechec" do najbardziej popularnych/podstawowych technik

sensowna odpowiedz moze byc tylko jedna - wynajmij fachowca

Ja nie mam wielkiego zapotrzebowania na pieczywo, wiec je _kupuje_.
Ty robiac taki serwis sam znajdziesz sie w podobnej sytuacji, jak vax
wpuszczony do pustej piekarni. Maka, chleb, drozdze, jakies polepszacze,
mieszalniki, piece, masa rzeczy o nieodgadnionym przeznaczeniu...

Nawet jak metoda prob i bledow trafie na wlasciwe proporcje,
nie przesole, nie przekombinuje z dodatkami, nie zapomne, ze ciasto
ma rosnac i jakims cudem ono wyrosnie, po czym uda mi sie dobrac
wlasciwa temperature pieca i czas wypieku i do tej pory nie umre
z glodu czy odniesionych poparzen, to prawdopodobnie uzyskam
jedynie wyrob zakalcopodobny o konsystencji gumy, odpychajacej
barwie i smaku do niczego jadalnego nie zblizonym.

Co innego, gdy odkryje w sobie pasje lub zwesze biznes w produkcji rogali.
Wtedy _na_powaznie_ zaczne zglebiac technologie piekarnicze.
Ale bez nastawienia, ze zrobie to po lepkach, bo "to budzi we mnie niechec".

Powaznie - jak ma byc dobrze, to wynajmij fachowca w ktorym
kod nie budzi niecheci i ktory nie wylozy sie zaraz na samym poczatku
np. na jakims glupim problemie z sesjami czy rozjezdzie laya w roznych
browserach.

No, chyba, ze zrobisz jak taki jeden i bedziesz zasypywal rozne
grupy pytaniami jak zrobic to, a potem tamto, a potem, jak to polaczyc,
a jeszcze to, bo juz masz owo, ale sie kloci... nawet, jesli po roku
zyczliwi napisza Ci po kawalku calosc, to bedzie to dzielo doktora
frankensteina, nieestetyczne, w dodatku niemozliwe do kontrolowania.
(ba... nawet zeby skorzystac z pomocy "zyczliwych" to trzeba umiec
oddzielic dobre rady od zwyklego smiecia, ktorego udzial, w zaleznosci
od grupy, wacha sie pomiedzy 1 a 99%).
Tyle ze wowczas Twoja godzina "pracy" powinna byc skalkulowana
na poziomie max 2 groszy, zeby sie oplacilo bardziej, niz wynajety fachowiec
;)

pozdrawiam - v.





Temat: W czym napisac www ?


| Witam.

Reasumujac:
1. masz do zrobienia niewielki serwis za to z wieloma funkcjami
2. nie masz pojecia o platformie na ktorej ma stanac
3. nie masz pojecia o HTML
4. nie masz pojecia o technologiach server-side
5. czujesz "niechec" do najbardziej popularnych/podstawowych technik

sensowna odpowiedz moze byc tylko jedna - wynajmij fachowca

Ja nie mam wielkiego zapotrzebowania na pieczywo, wiec je _kupuje_.
Ty robiac taki serwis sam znajdziesz sie w podobnej sytuacji, jak vax
wpuszczony do pustej piekarni. Maka, chleb, drozdze, jakies polepszacze,
mieszalniki, piece, masa rzeczy o nieodgadnionym przeznaczeniu...

Nawet jak metoda prob i bledow trafie na wlasciwe proporcje,
nie przesole, nie przekombinuje z dodatkami, nie zapomne, ze ciasto
ma rosnac i jakims cudem ono wyrosnie, po czym uda mi sie dobrac
wlasciwa temperature pieca i czas wypieku i do tej pory nie umre
z glodu czy odniesionych poparzen, to prawdopodobnie uzyskam
jedynie wyrob zakalcopodobny o konsystencji gumy, odpychajacej
barwie i smaku do niczego jadalnego nie zblizonym.

Co innego, gdy odkryje w sobie pasje lub zwesze biznes w produkcji rogali.
Wtedy _na_powaznie_ zaczne zglebiac technologie piekarnicze.
Ale bez nastawienia, ze zrobie to po lepkach, bo "to budzi we mnie
niechec".

Powaznie - jak ma byc dobrze, to wynajmij fachowca w ktorym
kod nie budzi niecheci i ktory nie wylozy sie zaraz na samym poczatku
np. na jakims glupim problemie z sesjami czy rozjezdzie laya w roznych
browserach.

No, chyba, ze zrobisz jak taki jeden i bedziesz zasypywal rozne
grupy pytaniami jak zrobic to, a potem tamto, a potem, jak to polaczyc,
a jeszcze to, bo juz masz owo, ale sie kloci... nawet, jesli po roku
zyczliwi napisza Ci po kawalku calosc, to bedzie to dzielo doktora
frankensteina, nieestetyczne, w dodatku niemozliwe do kontrolowania.
(ba... nawet zeby skorzystac z pomocy "zyczliwych" to trzeba umiec
oddzielic dobre rady od zwyklego smiecia, ktorego udzial, w zaleznosci
od grupy, wacha sie pomiedzy 1 a 99%).
Tyle ze wowczas Twoja godzina "pracy" powinna byc skalkulowana
na poziomie max 2 groszy, zeby sie oplacilo bardziej, niz wynajety
fachowiec
;)

pozdrawiam - v.



sensowny - to polecam wynajęcie fachowca